BEWAAR EN BEREIDINGSADVIES
  • Koelkast

    In vacuüm verpakking max. 5 dagen op 3 ℃

  • Diepvries

    Maximaal 5 maanden op -18 ℃

  • Bereid vlees

    45 tot 60 minuten braden/stoven

Lamsschouder

Plaats review
  • Per 500g 12,75
  • Per 1000g 25,50

Heerlijk stuk Texels lamsschouder in de been.

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorie:
  • BESCHRIJVING
    BESCHRIJVING

    Mooi stuk Texelse lamsschouder. Wilt u dat we de schouder uitbenen? geef dit dan aan in opmerkingen bij het afronden van de bestelling. Uiteraard doen we dat gratis en de botjes doen we erbij.

  • Bereiding
    Bereiding

    Kruid of marineer de schouder.

    In de oven:
    Braad de schouder aan in de pan. Leg dan de schouder in een voorverwarmde oven 40 minuten op 160c.

    Stoven:
    Braad de schouder aan in de pan. Voeg wat vocht of evt. wijn of donker bier toe. Stoof dan de schouder in een uur klaar.

  • Recept
    Recept

    INGREDIENTEN

    * 1 kilo lamsschouder
    * 100 gram roomboter
    * 2 teentjes knoflook
    * 1/2 eetlepel komijn
    * 1/2 eetlepel paprikapoeder
    * 1/2 dessertlepel saffraan
    * (olijf)olie
    * zout en (zwarte)peper naar smaak.

    Voorbereiding:

    Maak een mengsel van 50 gram boter, de saffraan, de komijn, het paprikapoeder en de gehakte knoflookteentjes.Smeer het vlees in met dit mengsel.
    Verhit de olie in de braadpan. Doe het vlees in de pan, braad het rondom aan en voeg er daarna water aan toe. Doe er zout en peper naar smaak bij. Zet het deksel erop, draai het gas laag en laat het ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. Keer het vlees regelmatig om.
    Het vlees is gaar als het gemakkelijk loslaat van het been. Laat de jus wat inkoken.

    Bereidingswijze

    Doe het vlees een kwartier voordat je het gaat opdienen in een met boter ingevette braadslee, leg het restant van de roomboter (50 gram)in klontjes erbovenop en zet het in een voorverwarmde hete oven om een mooi bruin korstje te krijgen.

    Serveertips

    Serveer het vlees op een mooie schaal met daarbij verschillende groenten en/of salades en grote stukken Marokkaans brood. Geef er ook een apart bordje bij met een mengsel van gemalen komijn en zout voor de liefhebbers, die het vlees iets gekruider willen

     

     

BESCHRIJVING

Mooi stuk Texelse lamsschouder. Wilt u dat we de schouder uitbenen? geef dit dan aan in opmerkingen bij het afronden van de bestelling. Uiteraard doen we dat gratis en de botjes doen we erbij.

Bereiding

Kruid of marineer de schouder.

In de oven:
Braad de schouder aan in de pan. Leg dan de schouder in een voorverwarmde oven 40 minuten op 160c.

Stoven:
Braad de schouder aan in de pan. Voeg wat vocht of evt. wijn of donker bier toe. Stoof dan de schouder in een uur klaar.

Recept

INGREDIENTEN

* 1 kilo lamsschouder
* 100 gram roomboter
* 2 teentjes knoflook
* 1/2 eetlepel komijn
* 1/2 eetlepel paprikapoeder
* 1/2 dessertlepel saffraan
* (olijf)olie
* zout en (zwarte)peper naar smaak.

Voorbereiding:

Maak een mengsel van 50 gram boter, de saffraan, de komijn, het paprikapoeder en de gehakte knoflookteentjes.Smeer het vlees in met dit mengsel.
Verhit de olie in de braadpan. Doe het vlees in de pan, braad het rondom aan en voeg er daarna water aan toe. Doe er zout en peper naar smaak bij. Zet het deksel erop, draai het gas laag en laat het ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. Keer het vlees regelmatig om.
Het vlees is gaar als het gemakkelijk loslaat van het been. Laat de jus wat inkoken.

Bereidingswijze

Doe het vlees een kwartier voordat je het gaat opdienen in een met boter ingevette braadslee, leg het restant van de roomboter (50 gram)in klontjes erbovenop en zet het in een voorverwarmde hete oven om een mooi bruin korstje te krijgen.

Serveertips

Serveer het vlees op een mooie schaal met daarbij verschillende groenten en/of salades en grote stukken Marokkaans brood. Geef er ook een apart bordje bij met een mengsel van gemalen komijn en zout voor de liefhebbers, die het vlees iets gekruider willen

 

 

BEWAAR EN BEREIDINGSADVIES
  • Koelkast

    In vacuüm verpakking max. 5 dagen op 3 ℃

  • Diepvries

    Maximaal 5 maanden op -18 ℃

  • Bereid vlees

    45 tot 60 minuten braden/stoven

Recepten voor dit product
Recept
Pro­ven­çaal­se
run­der­stoof­scho­tel

Vestibulum tincidunt, enim eget vestibulum pulvinar, metus urna rutrum nulla, at pretium ex libero et leo.

Recept
Peul­tjes met rund­vlees­reep­jes en
Thai­se dres­sing

Donec eu sagittis erat. Aliquam nec purus eu purus porttitor tristique. Nulla commodo lacus non est gravida.

Recept
Ge­smoord rund­vlees in
krui­di­ge saus

Suspendisse pellentesque augue quis ante sodales imperdiet. Pellentesque scelerisque semper tortor.

Recept
Spi­cy run­der­reep­jes met
ci­troen­gras

Morbi sollicitudin interdum nisl, eu pulvinar lorem convallis a. Duis id porttitor ante, sit amet tristique.

Bekijk alle recepten

Additional Information

Gewicht g
Price Options

500g, 1000g

REVIEWS

Beoordelingen
SORTEER OP

Er zijn nog geen beoordelingen.