Heeft u al een account? Log hieronder in met uw e-mailadres en wachtwoord.
Nog geen account? Hieronder kunt u een account aanmaken.
Account aanmakenEigenaren Kees Moormann en Katja de Boer komen beide uit echte slagersfamilie. De vader van Kees was vleesgrossier uit Amsterdam. ‘Thuis ging het altijd over vlees. Ik vond het prachtig: samen de beste koeien uitzoeken bij de boer. Tegenwoordig ga ik niet meer ‘de boer op’. Ik laat de selectie over aan slachter Cor Boschma, die vakkundig het vlees keurt. ’ Katja is de vierde generatie uit een van oorsprong Friese familie. Haar vader zocht in 1978 zijn geluk op Texel. ‘Mijn ouders hadden een vooruitziende blik. Ze speelden in op de wens van klanten met verse maaltijden en extra artikelen. Wij zetten die traditie voort. In 1999 bouwden wij ons huidige pand, met gekoelde werkruimtes voor de webshop en een EG gekeurde werkplaats voor onze conserven productie. In 2019 is de slagerij compleet verbouwd en wij zijn nu een voorbeeld voor veel Nederlandse slagerijen. De combinatie van een mooie slagerij en een online shop is een gouden formule.’
Kees: Vader Moormann was vroeger vleesgrossier in Amsterdam. Thuis ging het altijd over vlees. Samen met mijn vader de beste koeien kopen en uitzoeken bij de boeren vond ik prachtig. Met onze vaste koeienleverancier Werner Dros hoef ik niet meer “de boer op”. Werner weet welke koeien wij willen. En door zijn vakmanschap en kennis slaagt hij er altijd in om wekelijks de beste afgemeste koeien af te leveren bij slachtbedrijf Texel. Ook ons varkensvlees en lammeren is van Texelse boeren.
Katja: Mijn vader Iepe de Boer is de derde generatie slager in de familie. Een geboren fries, die in 1974 Friesland verruilde voor Texel. Samen met mijn moeder opende zij in 1978 een vooruitstrevende slagerij op het Dorpsplein in de Koog. Toen al hadden ze een vooruitziende blik om met maaltijden en aanverwante artikelen te beginnen. In 1999 hebben we een compleet nieuw pand laten bouwen op een ander locatie in de koog, gericht op de toekomst voor de huidige slagerijen zoals de consument dat verwacht. Met grote gekoelde werkruimtes voor de webshop en EG gekeurde werkplaats voor de vleesconserven productie.
Wij werken uitsluitend met het beste vlees van ons mooie eiland. Doordat wij de bestellingen persoonlijk klaar maken, weten we zeker dat de beste vleessoorten voor je worden klaargemaakt. 100% kwaliteitsgarantie!
Daarnaast beschikken wij over het écht Texelse Product keurmerk. Dit keurmerk wordt enkel uitgegeven aan Texelse ondernemingen die écht Texelse producten aanbieden.