Winkelmand bekijken “lamsvlees pakket” is toegevoegd aan je winkelmand.
BEWAAR EN BEREIDINGSADVIES
  • Koelkast

    In vacuüm verpakking max. 5 dagen op 3 ℃

  • Diepvries

    Maximaal 5 maanden op -18 ℃

  • Bereid vlees

    45 tot 60 minuten braden

Lamsbout

Plaats review
  • Per 500g 18,75
  • Per 1000g 37,50
  • Per 1500g 56,25
  • Per 2000g 75,00

Heerlijke lamsbout

Wissen
Dit product kan alleen afgehaald worden!
SKU: Niet beschikbaar Categorie:
  • BESCHRIJVING
    BESCHRIJVING

    Mooi stuk lamsbout. Zoals afgebeeld is 2 kilo.

    Als je 1 kilo besteld of 500 gram krijg je een stuk van het dikke gedeelte.

  • Bereiding
    Bereiding

    Braad de lamsbout aan in de pan. Leg dan de bout in een voorverwarmde oven op 160c. Per kilo 40 minuten.

  • RECEPT
    RECEPT

    INGREDIENTEN 6 personen

    * 1 lamsbout van ca. 2 kg met bot.
    * een zakje rozemarijn
    * 4 teentjes knoflook in plakjes
    * olijfolie, traditional
    * 2 grote uien in 8 partjes of 16 sjalotjes
    * 1 pot lamsfond
    * 125 gr crème fraiche
    * zout
    * peper

    Voorbereiding

    ** De oven voorverwarmen op 200? C.
    ** Lamsbout om de 7 cm niet te diep insnijden en om en om daar toefjes rozemarijn (losse rozemarijnblaadjes mag ook) en plakjes knoflook in steken.
    ** Lamsbout in Ovenschaal leggen, bestrijken met olijfolie en in midden van oven zetten.
    ** Na 10 minuten de oven terugschakelen naar 175?C. Uien rondom de bout in de olie leggen. Lamsfond toevoegen in het vet.

    Bereidingswijze

    ** De lamsbout nog circa 1,5 laten braden onder regelmatig bedruipen met olie. De lamsbout is gaar als de vleesthermometer 70?C aangeeft.
    ** De lamsbout uit de ovenschaal nemen, in aluminiumfolie doen en ongeveer 15 minuten laten rusten.
    ** Uien uit braadvet nemen en laten uitdruipen in een vergiet.
    ** Braadvocht(zonder bovenliggend vet) over doen in bakpan en opnieuw verwarmen. Creme fraiche erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Even laten doorkoken.

    Tip:
    ** Gebruik in plaats van gewone olijfolie om te bestrijken, gekruide olijfolie of een andere bijzondere. Geeft een extra smaak aan het lamsvlees.

    Serveertips

    ** Lamsbout in plakjes gesneden serveren als deze zonder bot is.
    ** Lamsbout met bot in zijn geheel op tafel serveren en ter plekke hompen eraf snijden.
    ** Saus serveren in sauskom. Indien je echter de lamsbout snijd en alles op borden uitserveert kan je een klein beetje saus naast het vlees leggen.
    ** Voeg voor wat extra smaak, kappertjes toe aan de saus.
    ** Lekker met sperziebonen en gebakken of gefrituurde krielaardappeltjes in de schil.
    Geef daarbij een salade van tomaten en paprika en de maaltijd is geslaagd!

     

     

BESCHRIJVING

Mooi stuk lamsbout. Zoals afgebeeld is 2 kilo.

Als je 1 kilo besteld of 500 gram krijg je een stuk van het dikke gedeelte.

Bereiding

Braad de lamsbout aan in de pan. Leg dan de bout in een voorverwarmde oven op 160c. Per kilo 40 minuten.

RECEPT

INGREDIENTEN 6 personen

* 1 lamsbout van ca. 2 kg met bot.
* een zakje rozemarijn
* 4 teentjes knoflook in plakjes
* olijfolie, traditional
* 2 grote uien in 8 partjes of 16 sjalotjes
* 1 pot lamsfond
* 125 gr crème fraiche
* zout
* peper

Voorbereiding

** De oven voorverwarmen op 200? C.
** Lamsbout om de 7 cm niet te diep insnijden en om en om daar toefjes rozemarijn (losse rozemarijnblaadjes mag ook) en plakjes knoflook in steken.
** Lamsbout in Ovenschaal leggen, bestrijken met olijfolie en in midden van oven zetten.
** Na 10 minuten de oven terugschakelen naar 175?C. Uien rondom de bout in de olie leggen. Lamsfond toevoegen in het vet.

Bereidingswijze

** De lamsbout nog circa 1,5 laten braden onder regelmatig bedruipen met olie. De lamsbout is gaar als de vleesthermometer 70?C aangeeft.
** De lamsbout uit de ovenschaal nemen, in aluminiumfolie doen en ongeveer 15 minuten laten rusten.
** Uien uit braadvet nemen en laten uitdruipen in een vergiet.
** Braadvocht(zonder bovenliggend vet) over doen in bakpan en opnieuw verwarmen. Creme fraiche erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Even laten doorkoken.

Tip:
** Gebruik in plaats van gewone olijfolie om te bestrijken, gekruide olijfolie of een andere bijzondere. Geeft een extra smaak aan het lamsvlees.

Serveertips

** Lamsbout in plakjes gesneden serveren als deze zonder bot is.
** Lamsbout met bot in zijn geheel op tafel serveren en ter plekke hompen eraf snijden.
** Saus serveren in sauskom. Indien je echter de lamsbout snijd en alles op borden uitserveert kan je een klein beetje saus naast het vlees leggen.
** Voeg voor wat extra smaak, kappertjes toe aan de saus.
** Lekker met sperziebonen en gebakken of gefrituurde krielaardappeltjes in de schil.
Geef daarbij een salade van tomaten en paprika en de maaltijd is geslaagd!

 

 

BEWAAR EN BEREIDINGSADVIES
  • Koelkast

    In vacuüm verpakking max. 5 dagen op 3 ℃

  • Diepvries

    Maximaal 5 maanden op -18 ℃

  • Bereid vlees

    45 tot 60 minuten braden

Recepten voor dit product
Recept
Pro­ven­çaal­se
run­der­stoof­scho­tel

Vestibulum tincidunt, enim eget vestibulum pulvinar, metus urna rutrum nulla, at pretium ex libero et leo.

Recept
Peul­tjes met rund­vlees­reep­jes en
Thai­se dres­sing

Donec eu sagittis erat. Aliquam nec purus eu purus porttitor tristique. Nulla commodo lacus non est gravida.

Recept
Ge­smoord rund­vlees in
krui­di­ge saus

Suspendisse pellentesque augue quis ante sodales imperdiet. Pellentesque scelerisque semper tortor.

Recept
Spi­cy run­der­reep­jes met
ci­troen­gras

Morbi sollicitudin interdum nisl, eu pulvinar lorem convallis a. Duis id porttitor ante, sit amet tristique.

Bekijk alle recepten

Additional Information

Gewicht g
Price Options

500g, 1000g, 1500g, 2000g

REVIEWS

Beoordelingen
SORTEER OP

Er zijn nog geen beoordelingen.